Noppa, vaxa, raka??

Ett ämne jag funderat på att skriva om ett tag är ögonbryn, dessa fina accessoarer som ramar in ögat på et fint sätt, eller helt enkelt är ett stycke problem. Det finns en hel uppsjö av hjälpmedel att ta till för att få de perfekta ögonbrynen, men vad är perfekt? Det är ju helt & hållet en smaksak, och med tanke på att trenden runt brynen ändras stup i kvarten så har man ju aningen svårt att hänga med. Ska dom vara buskiga, tunna, vältrimmade, färgade, naturella & vilken form ska dom sedan ha? Vad tycker ni & hur sköter ni om era bryn?

Jag för min egen del färgar mina bryn blåsvarta i dagsläget, det sägs ju att dom "ska" ha samma färg som hårfästet eller en nyans mörkare. Sen noppar jag dom med pincett, men tycker alltid att jag missar eller kanske slarvar. Det känns som om jag är på brynen så gott som varje eller varannan dag, men det tar aldrig slut :)) Formen varierar, nu har de varit lite bredare närmst näsroten, men är sakterligen påväg tillbaka till en tunnare form igen. Jag fyller i mina bryn de dagarna jag sminkar mig, jajamän med svart brynpenna, that´s it!

Är helt enkelt nyfiken på era brynvanor ;)


Bilder lånade från Odium Clothing & Sephora

Kommentarer
Postat av: BeautyRoxx

Jag älskar ögonbryn, men har väldigt ljusa och glesa själv så jag kollar avundsjukt in alla andras snygga bryn.

För 6 år sedan tatuerade jag ögonbrynen. Det borde försvunnit nu men det är lite färg kvar vilket stör eftersom det är fult.

Fast jag har börjat acceptera mina bryn mer och mer. I alla fall att de är ljusa. Jag färgar typ varannan var tredje vecka och fyller nästan bara i med penna/skugga längs in mot näsroten. Eftersom jag har ljus hy skulle det aldrig funka att ha samma färg på brynen som på håret. Plockar dom när det behövs. Några ggr/vecka.



Oj, det blev en hel novell haha. men jag är helt fixerad vid ögonbryn.

2008-08-19 @ 10:09:45
URL: http://beautyroxx.blogspot.com
Postat av: Lithia

Jag är en latmask så jag brukar bara plocka mina varuvlsbryn så de inte växer ihop över näsan :P

Jag försöker hålla en naturlig form på mina, men eftersom de är så ljusa (och jag färgar håret svart) så kan jag lätt byta form på dem med en svart penna när jag känner för det.



/L

2008-08-19 @ 10:12:32
Postat av: Fanny

sv: okej :) jag har ingen aning .. :P var inte så mkt i stan ! :)

2008-08-19 @ 10:18:46
URL: http://thelifeoffanny.blogg.se/
Postat av: makeupoholic

Åh, vilken tankeläsare du är, jag satt och funderade på detta igår kväll! Jag färgar brynen emellanåt i en mellanbrun färg (är mellan - mörkblond) men det går oftast så lång tid mellan gångerna att jag kör med brynskugga istället. Jag noppar mina bryn själv, har fått formen gjord några gånger av makeupartist och försöker hålla efter. Det är lite lustigt för igår kväll insåg jag att de tappat formen helt och blivit vildvuxna så jag gjorde ett rejält plockryck igår för att få fason på dem. Men det är görsvårt att själv se om man plockar dem jämnt!

2008-08-19 @ 10:27:02
URL: http://makeupoholic.blogspot.com/
Postat av: Emelie

Jag vaxar & färgar alltid formen på mina ögonbryn på salong. Jag vågar inte riskera att jag noppar ojämt, å så gör det ju så ont att noppa! *ÄJag föredrar vax på salong helt enkelt. Egentligen behöver jag inte färga mina bryn eftersom dom är väldigt mörka, nästan svarta i sig själv, men jag färgar ändå när jag ändå vaxar. Har en ögonbrynsskugga från Makeupstore som ligger oanvänd någonstanns i mitt badrum. Mitt högra ögonbryn är väldigt frissigt så ögonbrynsfix är ett måste. Använder Makeupstores ibland men min favorit är Diors.

2008-08-19 @ 11:56:53
URL: http://emlanemelie.blogg.se/
Postat av: Linda

Va lustigt, jag har funderat på vad jag ska göra med mina bryn senaste dagarna. De är ganska glesväxta, skulle vilja klippa dem så stråna inte blir så långa men vågar inte :P

Jag brukar färga o noppa själv, dock blir det alltid bäst på salong där de vaxar alla småstrån, blir suveränt bra resultat.

Igår skulle jag handla en bryngelé men de slutade med att jag investerade i en burk frisyrgelé istället och en franskam :o), billigare så hihi.

2008-08-19 @ 12:30:39
URL: http://bettieli.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Haha friyrgelé! Det körde jag med när jag gick på högstadiet (alla år), tvi fan va det torkade ut de små stackars stråna.



Själv noppar jag själv, någon gång varje dag, tycker de växer så förbannat snabbt... Sen fylls de i med penna, är så illa tvungen då jag förstörde formen (plockade ovanpå) när jag var liten och det växer inte tillbaka ordentligt o_O

2008-08-19 @ 14:02:39
URL: http://www.glamour.se/min-sida/Monty/
Postat av: sminkjante

Jag rakar det som växen under själva brynet och plockar för att forma brynet. Färgar dem inte jag har naturligt ganska mörka bryn.



Fyller alltid i brynen med en brynskugga när jag sminkar mig.

2008-08-19 @ 14:17:06
URL: http://sminkjante.blogspot.com
Postat av: Ninni

Jag färgar dem hemma med jämna mellanrum, använder då svart färg eftersom jag är mörk, testade brun en gång, men då blev det nån ful rödbrun nyans som inte såg klok ut. Plockar brynen i den naturliga formen, dvs tar bara bort förflugna strån. Jag har inte så buskiga bryn. Använder sen brun brynskugga från Sephora varje dag.

2008-08-19 @ 14:34:13
Postat av: Susanna

På tal om sådant... Jag har för första gången i mitt liv köpt en epilator. Brauns silke é pil. Ja till benen såklart! Får se hur det blir med det när jag får hem den haha. har du testat? Berätta i så fall!

2008-08-19 @ 14:46:02
URL: http://shopaholicnumberone.blogspot.com/
Postat av: inthemake



Till ALLA Vad kul att läsa om era olika vanor, för dom är ju verkligen olika för var & en av er. Här finns alla varianter, färg, icke färg, rakning, ifyllnad, icke ifyllnad, vaxning, bryngele, hårgele....allt som sagt...



Susanna Har aldrig testat epilering ;) kör på varmvax själv ;))

2008-08-19 @ 15:28:19
URL: http://inthemake.blogg.se/
Postat av: Viveka

Plockar underifrån.Färgar själv ,inte så ofta som jag borde.Fyller i med ngn mörkbrun ögonskugga när jag sminkar mig.

2008-08-19 @ 16:36:12
Postat av: Fåfängan

Jag plockar mina ögonbryn själv. Skulle egentligen vilja göra det på salong då och då men jag litar inte riktigt på ngn.

2008-08-19 @ 17:50:29
URL: http://fafangan.blogspot.com
Postat av: Becca

diggar ögonbrynen längst ner till höger :)

2008-08-19 @ 18:31:43
URL: http://pinkbecky.blogg.se/
Postat av: Therese

Skötte mina ögonbryn till punkt o pricka för många är sedan, då blir det snyggare givetvis, när man lägger ner tid till att noggrant plocka dem och färga dem med jämna mellanrum och fylla i och forma dem till en snygg form med brynskugga och penna.



Nu för tiden är jag allt för lat, får ett ryck då och då när jag nopprar dem och färgar dem, men önskar jag skulle orka göra det oftare.



Lägger alldeles för lite tid på dem när jag sminkar mig med, lägger man någon extra minut blir det så mkt snyggare, tror jag ska rycka upp mig o ge dem lite kärlek. Tack för inspirationen! Ögonbryn är ju så viktiga för ansiktets uppbyggnad uppfattas!



P.s Tack för länktipset sötaste!

2008-08-19 @ 19:05:14
URL: http://alltochlitedartill.blogg.se/
Postat av: inthemake



Till ALLA igen ;) Kul med så många olika vanor. Nu fick jag lite att tänka på vad det gäller mina egna ;)



Therese Vassego ;)

2008-08-19 @ 21:29:11
URL: http://inthemake.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Jag noppar och tar till med vaxet om jag är alldeles för lat helt enkelt :)

2008-08-19 @ 21:32:13
URL: http://lipstickjungle.blogg.se/
Postat av: Lucky

Jeg bruker Weet sin varmvoks til å forme brynene med selv. Synes det er bedre enn napping da alle småhår blir borte med voks. Farger brynene ca et par ganger i mnd.

PS håret mitt blei kult! Lilla og svart. Har to lilla striper foran i håret, herlig farge! Takk for inspirasjon:)

2008-08-20 @ 17:25:31
Postat av: inthemake



Nathalie haha, lat är ok ;)



Lucky Va härligt att håret blev bra ;) Lila rockar!!

2008-08-21 @ 08:24:03
URL: http://inthemake.blogg.se/
Postat av: skosoet

Intressant att läsa om folks vanor angående ögonbrynen. Själv hatar jag att plocka ögonbrynen, det är tråkigt och känns inget vidare men det är ett nödvändigt ont. Jag har väldigt bra ögonbryn, kanske för att jag låtit dom vara hyfsat i fred förutom att jag plockat de under ögonbrynen som inte skall vara där. Jag hade inget ryck när jag gick i högstadiet att jag rakade bort dom eller plockade "uppifrån" som många av mina kompisar hade heller och det har väl räddat dom lite. Jag har testat såna där vaxremsor men jag tyckte dom sög tyvärr, tänkt testa Veets vax på tub men det har inte blivit av än, mest pga snålhet då det faktiskt funkar med pincetten. Har kikat på såna där ögonbryntrimmers och såna där typ sandpappersslipar man ska ta bort ögonbryn med också.. lite nyfiken är jag så det blir nog att införskaffa något av det inom en snar framtid..



Vad det gäller färgning har jag aldrig färgat ögonbrynen, det har aldrig funnits något behov. Har en ögonbrynspenna från H&M som jag använder för att fylla i slutet av ögonbrynet med ibland om jag vill ha lite mer markerade bryn, annars så gör jag inget alls med dom.



Det blev ett långt inlägg detta :)

2008-08-24 @ 22:19:24
URL: http://skosoet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0